חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ברבי שווק תכשיטים בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל ואח'

תאריך פרסום : 06/02/2014 | גרסת הדפסה
ה"ת
בית משפט השלום תל אביב - יפו
35415-03-11,32533-05-11
30/01/2014
בפני השופט:
דניאלה שריזלי

- נגד -
התובע:
1. ברבי שווק תכשיטים בע"מ
2. טוביאס שיווק בע"מ
3. שנהב שיווק תכשיטים בע"מ
4. תכשיטי אלן -אור יבוא וייצוא בע"מ

הנתבע:
1. מדינת ישראל – פמת"א (פלילי)
2. מיכל בנאי
3. מרדכי אדרי
4. מאיר בנאי
5. שירה אדרי

החלטה

הוגשו שלוש בקשות נפרדות להחזרת תפוסים מכוח סעיף 34 לפקודת סדר הדין הפלילי (מעצר וחיפוש)[נוסח חדש], התשכ"ט-1969, וזאת, לאחר שנפתחה חקירת משטרה בחשד לפרשת הונאה ו"עוקץ" של תכשיטי זהב (להלן: התכשיטים; או, התפוסים). במסגרת חקירת הפרשה תפסו חוקרי המשטרה בחנויות תכשיטים אחדות באזור דרום הארץ כמויות ניכרות של תכשיטים.

מתבקשת החזרתם של התכשיטים התפוסים.

עם מגישי הבקשות נמנים מצד אחד, יצרני תכשיטים ובעלי חנויות תכשיטים (המוזכרים בבקשה הראשונה), וסוכנת תכשיטים (אורלי פרידמן, מגישת הבקשה השלישית), שטענו לבעלות בתכשיטים התפוסים, ולכך ש"נעקצו" בידי מיכל בנאי, שירה אדרי ומקורביהן. נמנים עמם, מהצד האחר, מיכל בנאי ושירה אדרי שטענו כי רכשו את התכשיטים בזכות ובתום לב.

יצוין, כי במהלך החקירה נעצרו מיכל בנאי ושירה אדרי בחשד לעבירות הונאה ביחס לתכשיטים, ולאחר מספר ימי מעצר שוחררו בתנאים.

במהלך שנת 2011, בעוד החקירה נמשכת, ובמהלך שנת 2012, עת הועבר תיק החקירה לפרקליטות ת"א (פלילי) ללימוד החומר ולהכנת כתב אישום, קבעתי אין ספור דיונים במעמד כל הצדדים. מגמתי הייתה להגיע להבנות בין הצדדים ביחס להחזרת התפוסים, לידי מי ובאילו תנאים.

ניסיונותיי לכנס את כל המעורבים בפרשה ואת מייצגיהם לדיון משותף העלו חרס בידי. אין ולו דיון אחד שאליו התכנסו כל הצדדים בעלי העניין, שעמדתם חיונית הייתה לצורך גיבוש החלטה משותפת. במקביל, הודיעה הפרקליטות, כי היא עמלה על תיעוד/תצלום כל אחד ואחד מהתכשיטים, והמלאכה רבה.

בימים אלה, לאור פנייתי לפרקליטות ת"א (פלילי), מסרה הפרקליטה, עו"ד הדס שפיר, כי החליטה לגנוז את התיק מחוסר ראיות (הודעתה מתאריך 27.1.14).

שבנו לנקודת ההתחלה. סעיף 34 לפקודה מסמיך את בית המשפט להורות על החזרת חפץ תפוס לאדם התובע זכות בחפץ, או, לאדם פלוני, או, שינהגו בו בדרך אחרת. מכוח סמכות זו, ומאחר שהפרקליטות לא מצאה ראיות לביצוע עבירה פלילית, הרי שעל משטרת ישראל להחזיר את התכשיטים התפוסים לאדם או לאנשים שמידיהם נתפסו. זאת, כדי להחזיר את המצב לקדמותו.

הנחתי היא, שהתיק כולו יחזור גופו ליחידה החוקרת על מנת שניתן יהיה לממש את החזרת התפוסים לידי מי שתובע זכות בהם.

למותר לציין, כי אין בידי בית המשפט כל נתונים בדבר מהות, כמות וזהות התכשיטים שהחזרתם מתבקשת, והדעת נותנת כי התיעוד ורישומים מדוייקים ביחס לכל התכשיטים מצויים בתיק גופו.

סיכומו של דבר: אני מורה למשטרת ישראל להחזיר את התפוסים למי שמידו או מידם נתפסו.

ואולם, אני ערה למחלוקת האזרחית שהסתמנה בין המעורבים, קרי: בין יצרני התכשיטים וסוכנת התכשיטים לבין מיכל בנאי, שירה אדרי ואחרים. ראוי שמחלוקת זו תתברר בהליך אזרחי. אין לי אלא להצר על כך שהמעורבים לא נקטו בהליכים אזרחיים במועד מוקדם יותר.

על כן, אני מעכבת את ביצוע ההחלטה למשך 90 ימים מהיום, וזאת, על מנת שהתובעים לזכויות בתכשיטים יוכלו לשקול את צעדיהם ולפנות לערכאות בהליך אזרחי מתאים.

המזכירות תמציא החלטתי בדחיפות לכל הצדדים המפורטים בשלוש הבקשות שבכותרת, ולעורכי הדין הנזכרים.

ניתנה היום, כ"ט שבט תשע"ד, 30 ינואר 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ